hits

Norovirus på sykehjemmet

I løpet av perioden jeg har vært her har vi hatt enkelte forekomster av norovirus (omgangssyke), men under denne uken har flere blitt syke. Det er en ekstra stor utfordring når alle pasientene har en demensdiagnose og ikke skjønner at de sprer smitten. Når noen har diarre eller oppkast blir de bedt om å holde seg på rommet sitt frem til det har gått 48 timer siden de sist hadde det. Dette er vanskelig når pasientene glemmer at de er syke, og blir urolige av å være alene på rommet sitt. En metode de brukte på sykehjemmet for å bli kvitt sykdommen så fort som mulig var å sulte den ut av systemet dems. Pasientene fikk kun drikke.

Smitteutstyret de bruker er annerledes enn vårt. Vi har gule frakker med lange armer, sko-overtrekk, munnbind og hansker, mens fargekoden for smitte her er rød. Da jeg først kom hit brukte de røde plastforkler og tykke, røde vinylhansker. Men ettersom utbruddet ble vanskelig å kontrollere bestilte leder inn munnbind, skoovertrekk og hansker som går oppover ermene.  

Hjemme er jeg vant til å bruke engangsbestikk og servise til syke pasienter som kastes etter hvert bruk. Her brukes vanlig servise som vaskes sammen.

Når det kommer til vask av tøy, har de røde poser som de putter tøyet i. Disse posene skal oppløses i vaskemaskinen ved høy temperatur. I midlertid har de ikke fått dette til å fungere. Da de hadde prøvd å vaske med posen, hadde den tettet igjen et av rørene og skapt lekkasje. Jeg har observert at de vasker tøy på lavere temperatur enn anbefalt, dette kan ha vært grunnen til at posen ikke løste seg opp. Det de nå gjør med posene er å kaste dem i en søppeldunk som står rett ved siden av det rene, brettede tøyet. De har en vaskemaskin. Denne brukes til vask av tøyet til rundt 17 pasienter. Den enkelte ansatte må ta med seg uniformen sin og vaske den hjemme.

Det er mer krevende å bekjempe virus her enn hjemme. blant annet på grunn av teppelagte gulv, lenestoler i stoff man ikke kan ta av og vaske og høy temperatur.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Eirill

Eirill

19, Stange

Helsefagarbeiderlærling som skal ta 3 måneder av lærlingtiden i Bournemouth, England fra høsten 2017!

Kategorier

Arkiv